FB pixel

Bérleti Piaci Körkép: Hogyan érinti a magyar Bevándorlási Hivatal ügyintézési szünete az ingatlanpiacot?

Ahhoz, hogy lépést tartson a piaci változásokkal és időben értesüljön a legfrissebb fejleményekről, nincs más dolga, mint követni híreinket, és megismerni, hogy alakul jelenleg a budapesti ingatlanpiac.

 


2024. Február 29-ig nem nyújtható be tartózkodási engedély iránti, illetőleg ideiglenes/nemzeti/EU tartózkodási kártya iránti kérelem az Országos Idegenrendészeti Főigazgatósághoz (Bevándorlási Hivatal). A 2024. január 1. előtt benyújtott tartózkodási, valamint letelepedési engedélyekre vonatkozó kérelmek tekintetében az eljárás 2024. január 1-je és 2024. február 29-e között úgyszintén szünetel harmadik országbeli állampolgárok beutazására és tartózkodására vonatkozóan.


 

Időszakos lassulás a külföldi bérlők piaci aktivitásában

Ahogy a Magyarországi Bevándorlási Hivatal bejelentette, hogy a bevándorlási kérelmek feldolgozása felfüggesztésre kerül (2024. január 1-jétől 2024. február 29-ig), észrevehető a harmadik országokból - nem EU-tagok - származó munkavállalók elmaradása a budapesti ingatlanbérleti piacon. Ez a helyzet egyedülálló lehetőséget teremt azon már letelepedett budapestieknek, akik költöznének, nagyobb, vagy a jelenleginél más szempontból előnyösebb bérelhető ingatlant keresnek, mivel a kereslet csökkenése természetszerűleg nyomást gyakorol a bérleti árakra. Ez kedvező környezetet teremt a potenciális kedvezményekkel járó tárgyalásokhoz, különösen az 2500 - 3000 eurós prémium ingatlanok esetében, ahol akár 10-15%-os bérleti díj csökkentés is elérhető.


 

Most kell megragadni a lehetőséget egy jó ártárgyalásra

Az aktuális körülmények figyelembevételével lehetőség nyílik a bérlők számára tárgyalásokba bocsátkozni és kedvező bérleti feltételeket szerezni. Legyen szó kollégádról vagy te magadról, aki leendő bérlő vagy már meglévő bérlő, a mostani időpont ideális az esetleges költségmegtakarítások és rugalmas megállapodások feltárására.



Várható keresletnövekedés: március közepén

Fontos megjegyezni, hogy várhatóan március közepén jelentős keresletnövekedés várható, ahogy az Bevándorlási Hivatal várhatóan újranyitja kapuit. Ez a növekedés gyors áremelkedést okozhat, ezért fontos, hogy a bérlők gyors döntéseket hozzanak, mivel az ingatlanok valószínűleg gyorsan elkelnek.

Ügyfeleinket arra ösztönözzük, hogy cselekedjenek gyorsan, amikor ingatlanokat bérelnének vagy megújítanák. Proaktívan való részvétel ezen a piacon minden különbséget meghatározhat, biztosítva, hogy az ideális ingatlant a legkedvezőbb feltételekkel szerezzék meg.

LEGJOBB INGATLAN AJÁNLATAINK


Megértjük, hogy amikor üzleti döntésekre kerül sor, például hosszútávú ingatlanbérlésnél, kulcsfontosságú, hogy a megalapozott, átgondolt, előnyös megoldást válasszunk. Mindezek érdekében állunk rendelkezésükre, hogy a döntési folyamat minden egyes lépésben segítsünk Ügyfeleinknek. Ha bármilyen kérdése merül fel, vagy további információra van szüksége, ne habozzon felvenni a kapcsolatot szakértőinkkel!

Köszönjük az Önök töretlen bizalmát a Start Home Budapest csapatában!


 

Budapest, II. district (18492)
Legyen első bérlője ennek a budai luxusingatlannak!

 Budapest, II. district (18100)
Belső kétszintes lakás dupla garázzsal nemzetközi iskolák közelében
 
 

Keressen minket ingatlanbérlettel, vagy bérbeadással!

További információkért vegye fel a kapcsolatot közvetlenül csapatunk legjobbjaival!

Dankóné Bondár Judit
+36 20 935 0018
judit@starthomebudapest.hu

Kovács András
+36 30 990 2579
andras@starthomebudapest.hu

Budai Sándor
+36 20 933 3907
b.sandor@starthomebudapest.hu